میر حسین موسوی

همه چی از همه جا
میر حسین موسوی
آفتاب: مهندس میرحسین موسوی در دیدار با تولیدگران، 63 گزاره اقتصادی مدنظرش را بیان و تاکید کرد که «جنگ خاتمه یافته و اقتصاد جنگی نیز خاتمه پیدا کرده است».
موسوی، خط اصلی برنامه اقتصادی خود را بالندگی تولید، شکوفایی کارآفرینی و ثبات و پیشرفت خواند و در ادامه بیان کرد: «منابع کشور باید به گونهای تخصیص یابد که زمینه رشد کشور فراهم شود».
نخستوزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به سفر اخیر خود به استان خوزستان اظهار کرد: «شاید زرخیزترین استان ما استان خوزستان باشد. دارا بودن منابع آبی عظیم، انرژی و نفت فراوان، گاز، برخورداری از رودخانه کارون، موقعیت استراتژیک ویژه، همسایگی با عراق به ویژه بعد از سقوط صدام یعنی همسایگی با کشوری گشوده برای امکان سرمایهگذاری و تعامل در آن به عنوان دارنده دومین ذخایر نفتی جهان، نزدیکی به عربستان و کویت و مرتبط با مناطق آزاد بسیار نیرومند در خلیج فارس از جمله ویژگیهای این استان محسوب میشود».
وی در ادامه با اشاره به وجود منابع عظیم در خوزستان گفت: «وقتی وارد خوزستان میشوید گویی رنگ فقر را در این سرزمین پاشیدهاند و هر کجا که میروید گله و دشواری است».
موسوی با بیان اینکه نرخ بیکاری در آن منطقه حداقل 19 درصد اعلام میشود و در برخی از شهرها گفته میشود که بالای 30 درصد بیکاری وجود دارد ظهار کرد: «وقتی وارد آبادان، خرمشهر و اهواز میشوید، مسایلی که میبینید نه تنها شایسته یک سرزمین پربرکت نیست بلکه شایسته یک ملت سرافراز و استانی که در دفاع مقدس، آن همه ایثار و قربانی داد هم نیست».
ظرف سه چهار سال گذشته درست مانند تغییری که برای ریاست بانک ملی یا بانک مرکزی داشتیم، 4، 5 رییس عوض شده و در سطح استان چند استاندار تغییر کرده است و فرماندارها میآیند و میروند و دائم تعویضهایی وجود دارد و یکی از عوامل مشکلات میتواند همین مساله باشد».
پایین بودن اعتبار گذرنامه ما تکاندهنده است
موسوی در ادامه با تاثربرانگیز خواندن برخی مطالب مطرح شده در این جلسه، این موضوع که اعتبار گذرنامه ما در بین 194 کشور رتبه 193 است را تکاندهنده خواند و افزود: «این مساله، مساله اقتصادی هم نیست و واقعا به انسان بر میخورد».
شیوه اجرایی طرح سهام عدالت، خصوصیسازی واقعی را به خطر انداخت
وی به مساله سهام عدالت نیز اشاره کرد و گفت: «بحث سهام عدالت را باید در چارچوب اصل 44 مطرح کنیم. برداشت من این است که شیوه اجرایی طرح سهام عدالت، خصوصیسازی واقعی را به خطر انداخت. این مساله جنبه سیاسی هم پیدا کرده است و یکی از مشکلات ما هم جمع و جور کردن این مسایل است».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برخی دیگر از مشکلات مطرح شده در جلسه، خاطرنشان کرد: «به دلیل نبود برنامهریزی تا کنون 82 کارخانه سیمان داشتیم یا بیمارستانهایی که بدون پزشک در سراسر کشور وجود دارد. یکی از مشکلاتی که دولت در این زمینه دارد، اختصاص منابع کمیاب در خدمت اغراض سیاسی است؛ بسیاری از این تعهدات و برنامهها ناشی از این مسایل است و ایستادن در مقابل آن هزینه میطلبد و محکم بودن لازم دارد که انشاءالله همگی داشته باشیم».
موسوی در ادامه راجع به نگاه خود به صنعت گردشگری اظهار کرد: «صرفنظر از مسایل اقتصادی، مساله گردشگری جنبههای فرهنگی عمیقی دارد. در منطقه، کشور ترکیه درآمدهای زیادی از این طریق دارد و به علاوه اشتغال عظیمی در سطح کشور خود ایجاد کرده است. در این زمینه با موانعی از قبیل مسایل فرهنگی روبه رو هستیم ولی به نظر من آن مسایل فرع بر این قضیه است که جاذبههای کشور ما را تحت تاثیر خود قرار دهد، فقدان سرمایهگذاریها و تزلزل در این زمینه، تزلزل در سیاستها و به کارگیری افرادی که تخصص و همت این کار را ندارند از جمله مشکلات ما در این زمینه است. چنین افرادی ممکن است در فضاهای سیاسی و مذهبی کار کنند اما این صنعت را از عمق و درون نمیشناسند و به کارگیری این افراد موجب شده در این زمینه عقبگرد داشته باشیم».
تنشزدایی در سیاستخارجی در صنعت گردشگری بسیار موثر است
نخستوزیر دوران دفاع مقدس در ادامه درباره دیدگاه خود نسبت به مهاجرت نخبگان به خارج از کشور و جذب نیروهای جوان تحصیلکرده به داخل کشور گفت: «این مهاجرتها عوامل مختلفی دارد که شاید مهمترین آنها نداشتن دورنما است و اینکه یک جوان بداند اگر بماند میخواهد چه کار کند و به کجا برسد و اینکه آیا دورنمایی برای خلاقیت، مسکن و رشد ازدواج وجود دارد یا خیر. بهترین نیروهای ما در دانشگاه صنعتی شریف و برخی دیگر از دانشگاههای ما جذب میشوند و بسیاری از آنها حتی پول هم نمیخواهند و کافی است سرمایهگذاری خوبی در کشور انجام شود و او احساس کند میتواند از دانش خود استفاده کند. حتی در تولیدگران کشور هم چنین مسالهای را دیدهام که افراد به خوبی میدانند و زرنگی این مساله
ثبات در سیاستگذاریها به کم شدن مهاجرتها کمک میکند
وی گفت: «ثبات در سیاستگذاریها و ایجاد امنیت اقتصادی در کشور جزو مواردی است که به کم شدن خود به خودی این مهاجرتها بسیار کمک میکند.»
کلانتری در گفتوگو با قلم:
دولت نهم رکورددار واردات گندم، گوشت، حبوبات، پنبه و ... است
اقتصادی - وزیر کشاورزی دولتهای سازندگی و اصلاحات گفت: وقتی همه تصمیمگیریهای جامعه از قیمت شیر تا انرژی هستهیی، نرخ نان تا ماهواره امید و مسائل اجتماعی تا مسائل بینالمللی به یک نفر به نام رییسجمهور خلاصه میشود، نباید انتظار بیشتری از وضعیت داشت.
دکتر عیسی کلانتری ـ دبیرکل خانه کشاورز ـ در گفتوگو با خبرنگار قلمنیوز، پیرامون واردات و تاثیر آن بر تولید داخل و همچنین مدیریت بخش کشاورزی در دولت نهم گفت: هنگامی که دولت بر سر کار آمد، قولهای زیادی درباره بخش کشاورزی داد ولی در طول چهار سال گذشته نه تنها به قولهای گذشتهاش عمل نکرد، بلکه هر روز قولهای جدیدی هم میدهد که خیلی از آنها نادرست است.
دبیرکل خانه کشاورز با اشاره به گزارش بهمنماه محمدرضا اسکندری، وزیر جهاد کشاورزی به مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وزیر جهاد کشاورزی در این گزارش اعلام کرد که با وجود خشکسالی، میزان خودکفایی کشور در تولید مواد غذایی در سال 87 به 94 درصد رسیده است؛ این در حالی است که در سال گذشته 61 درصد نیازغذایی کشور از محصولات وارداتی تامین شده است. با تعریفی که آقای وزیر از خودکفایی کرده است، یعنی تولید داخل به علاوه واردات، میزان خودکفایی به 94 درصد میرسد.
وی با اظهار تاسف از تبدیل شدن دوباره ایران به بزرگترین وارد کننده گندم جهان گفت: در دولت خاتمی به هر دلیلی در گندم خودکفا شدیم (البته من با نحوه خودکفایی گندم در دولت خاتمی نیز مخالف بودم چون آن خودکفایی، خودکفایی پایداری نبود) و خاتمی با خودکفایی در این محصول استراتژیک دولت را تحویل احمدینژاد داد؛ اما دولت نهم نهتنها این خودکفایی را حفظ نکرد بلکه ایران به بزرگترین واردکننده گندم تبدیل شد و بیش از 5/7 میلیون تن گندم وارد کشور شد.
کلانتری با بیان این که میزان تولید شکر، پنبه و حبوبات به پایینترین حد در سالهای گذشته رسیده است، ادامه داد: بعد از 40 سال وارد کننده پیاز شدهایم؛ بعد از دهها سال برای اولینبار وارد کننده حبوبات شدهایم و حدود 120 هزار تن حبوبات در سال گذشته وارد کردهایم؛ همچنین حدود 80 هزار تن گوشت وارد کردیم و اینها همه محصولاتی هستند که یا در گذشته وارد نمیشد و یا وارداتشان بسیار کم بود. در گذشته واردات پیاز نداشتیم؛ واردات پنبه نیز بسیار کم بود و در تولید گوشت به مرز خودکفایی رسیده بودیم.
دبیرکل خانه کشاورز در ادامه با اشاره به برخی از اخبار خلاف واقع در بخش کشاورزی به نمونهای از آن اشاره کرد و گفت: چندی پیش خبری با تکرار زیاد از صدا و سیما پخش شد مبنی بر این که "برای اولینبار از آبهای سطحی در کشت برنج در شمال کشور استفاده شد". هزاران سال است که از آب سطحی در مزارع استفاده میشود و از زمانی که برنج در شمال کشور کشت می شده، شالیزارها با آب سطحی آبیاری میشدهاند. اما آقایان آنقدر ناتوان شدهاند که کارهای هزار ساله را به نام خود و با عنوان اولینبار منتشر میکنند؛ و یا اعلام می کنند که برای اولینبار سیبزمینی مینیتیوبر کشت شد در حالی که این کار چندین سال است که در کشور انجام میشود.
او با بیان این که فقط جوامع به بنبست رسیده این گونه عمل میکنند، تصریح کرد: به نظر میرسد بخش اقتصادی و بهخصوص بخش کشاورزی فلج شده است.
دبیرکل خانه کشاورز بخشی از کمی تولید را به خشکسالی مرتبط دانست ولی در عین حال تاکید کرد که در سال 1379 نیز کشور با خشکسالی مواجه بود اما این همه واردات انجام نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر کشاورزان چغندرکار، پنبهکار و سیبزمینی کار به دلیل واردات بیشاز حد از بین رفتهاند؛ کشاورزان دیمکار نیز به دلیل خشکسالی نابود شدند و هیچکس به آنان کمک نکرد.
کلانتری با اشاره به لایحه 4500 میلیارد تومانی دولت برای جبران خشکسالی و کمک به کشاورزان که در سال گذشته به تصویب مجلس رسید، گفت: از این مبلغ 2 هزار میلیارد تومان صرف واردات شد که هیچ ربطی به کشاورزان نداشت. هزار میلیارد تومان آن نیز برای طرحهای آبی وزارت نیرو به این وزارتخانه پرداخت شد که آن هم ربطی به کشاورزان نداشت؛ و این در حالی است که پس از یکسال کشاورزان کردستانی با خانه کشاورز تماس گرفتهاند که قرار است برای هر هکتار پنج هزار تومان خسارت خشکسالی پرداخت شود، دریافت کنیم یا نه؟ که ما به آنها پیشنهاد دادیم که این مبلغ را دریافت نکنند چون چیزی جز بدنامی برای کشاورزان ندارد. یعنی برای هر هکتار مزرعه نابود شده کشاورزان میخواهند به اندازه نیم کیلو گوشت غرامت بپردازند. این چیزی جز توهین به کشاورزان نیست.
میر حسین موسوی در جمع دانشجویان گرگان:
به قولی که میدهم عمل خواهم کرد
در شرایطی که امام با مشی نهضت آزادی مشکل داشتند این مساله باعث نشد آنها را از نظر دینی نیز انگ کفر بزند و آنها را مرتد بخواند.
ایلنا: نخست وزیر دوران دفاع مقدس تاکید کرد:حادثه تاثر انگیز توهین شب گذشته به رئیس جمهور برای ما هم تاثرانگیز است ولی آنچه که اهمیت دارد آن است که باید از مشاوران رئیس جمهور گلایه داشت که چرا به رئیس جمهور فضای احتمالی موضوع در آن جلسه را توضیح ندادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، میرحسین موسوی پیش از ظهر امروز در دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان ، در پاسخ به سوالی مبنی بر تحلیل خود از شرکت رئیس جمهور در اجلاس ژنو و توهین هایی که در این اجلاس به وی شده است اظهارداشت: زمانی که بنده وزیر امور خارجه کابینه آقای مهدوی کنی بودم قرار شد به سازمان ملل بروم نزد امام(ره) رفتم تا باایشان مشورت کنم ایشان فرمودند اگر شما در سازمان ملل به عنوان نماد جمهوری اسلامی توهین شد چه خواهیدکرد که البته بنده برای ایشان توضیح دادند که عملا چنین چیزی غیر ممکن است.
وی ادامه داد: حادثه تاثر انگیز توهین شب گذشته به رئیس جمهور برای ما هم تاثرانگیز است ولی آنچه موسوی با بیان اینکه دولت وظایف وسیع دارد اظهار داشت: قوه اجرایی وظیفه سنگینی برای اجرای قانون اساسی دارد این که آیا دولت از قدرت خود برای پیشبرد وظایفش به نحو مطلوب بهره برداری می کند یکی از دلایل حضورمان در انتخابات بوده چرا که معتقدم دولت از اختیاراتش استفاده مطلوب نمی کند و قانون گریزی رادر دولت شاهد هستیم.
این کاندیدای ریاست جمهوری دور دهم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا نماینده اقلیت ها اجازه رئیس جمهور شدن و یا حضور در پست های مدیریتی را ندارند، اظهار داشت: مهمترین واژه ای که در ارتباط با نظریات حقوق بشر مطرح است کرامت انسانی است یعنی صرفنظر از قومیت ، جنسیت و مذهب ، انسان دارای کرامت انسانی است که این مساله رئیسه دراعتقادهایمان دارد.
موسوی با اشاره به اصول قانونی اساسی که در آن به کرامت انسانی تاکید شده است اظهار داشت: در سند چشم انداز 20 ساله نظام هم بحث حمایت از حقوق و کرامت انسانی مورد توجه قرار گرفته است مشکلی که ما امروز داریم مشکل قراردادها و قانونی اساسی نیست مساله از تفسیرهایی است که از قانون اساسی می شود که ناشی از ذهنیتهای منفی نسبت به مجموعه ای بنام اقلیت ها می تواند برای ما فرصت باشد.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه یکی از گلههای اهل سنت از دولت فعلی آن است که براساس مصوبه ای قصد دخالت در امور حوزه علمیه اهل سنت را دارند اظهار داشت: چرا باید همه چیز را امنیتی کنیم ؟چرا از زمینه های تاریخی که می تواند حمایتگر رفاه باشد استفاده نمیکنیم؟ همین استان گلستان نمونه همزیستی و برادرانه زندگی کردن قومیت های گوناگون است واین زوایه دیدماست که مشکل ایجاد می کند .
میرحسین موسوی در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سخنانی اظهار داشت: میثاق بستم فرصت های برابر را برای آحاد ملت ایجاد کنم وبا انواع تبعیضها با هدف ضایع کردن حقوق ملت مخالفم.
این کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: نمی توانیم افراد را به خاطر نگاه های مختلف ضد دین توصیف کنیم باید آنها را نگاه داریم و علمی برخوردکنیم وا گراین اتفاق بیافتد فضای چند صدایی ایجاد خواهد شد و با انگ کفر زدن به کسی راه به جایی نخواهیم برد.
میرحسین موسوی درمورد علت حضور خود به عرصه انتخابات با توجه به اعلام کاندیداتوری خاتمی گفت: مشکلاتی را در دولت دیدم واحساس دغدغه کردم صحبت هایی با آقای خاتمی داشتم و آن موقع هم اعلام کردم اگر ایشان تا آخر درصحنه بمانند من تا اخر نخواهم ماند واین را به نفع جریانی میدانستم که از اوضاع فعلی کشور احساس خطر می کنند.
میرحسین موسوی با تاکید بر اینکه جواب کامل این سوال را در بیانیه انصراف آقای خاتمی و بیانیه ورودخودم اعلام کردم گفت: بنده و آقای خاتمی و همه کسانی که دل به عظمت کشور بستن و طالب تغییر و دگرگونی درکشور هستند با هم راه مبارزه را شروع کردیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا این دیدار که با استقبال گسترده دانشجویان همراه بود به یک ساعت طول انجامید که در آن شعارهایی از قبیل" موسوی موسوی حمایتت می کنیم، موسوی رئیس جمهور آینده " بارها به گوش رسید و چند تن از دانشجویان که قصد برهم زدن این برنامه را داشتند با واکنش دانشجویان دیگر مواجه شدند .
طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ |