میرحسین موسوی: قانون گریزی روال شده/ برای رای آوردن، مردم را تحق - همه چی از همه جا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از حکمت [مرد مؤمن]، شناخت خویشتن است . [امام علی علیه السلام]
امروز: سه شنبه 04 اردیبهشت 23

میرحسین موسوی: قانون گریزی روال شده/ برای رای آوردن، مردم را تحقیر نکنیم موسوی تاکید کرد:ما انقلاب نکرده بودیم که یک فرد تا ابد‌ مسئولیت اداره دولت را داشته باشد و یا همیشه یک سیاست اعمال شود.طبیعی بود که افراد با تمایلات گوناگون مسئولیت دولت را به عهده بگیرند و هر دوره نسبت به دوره های قبلی تفاوت هایی داشته باشد و دلیل نداشت که از این تفاوت ها هراس داشته باشیم.   

ایلنا: نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس تاکید کرد:اگر این قانون‌گریزی 8 سال ادامه پیدا کند چیزی برای مملکت باقی نمی‌ماند.

به گزارش ایلنا میرحسین‌ موسوی در دیدار با اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ضمن خوشامدگویی به نمایندگان احزاب و تشکل‌های عضو این شورا گفت :همیشه در چند سال گذشته،مواضع شما در کشور روشن و مشخص بوده و در رسانه‌ها منتشر شده است. البته همواره حسرت می‌خوریم که چرا در کشور ما 2-3 حزب قوی نداریم اما همین فرصت هم مغتنم است و امیدواریم چنین تشکیلات و گروهی که با حضور احزاب مختلف شکل گرفته موفقیت‌هایی حاصل کرده یک قدم به پیش باشد. کاری که برای رضایت حضرت حق صورت می‌گیرد و همراه با گذشت و عقلانیت جمعی باشد به رغم فراز و نشیب‌های مختلف دوام می‌آورد.

وی با اشاره به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت:شکل‌گیری این جمع‌ها متاثر از آن اندیشه‌ای بود که می‌خواست تشکیلات غیردولتی شکل بگیرند تا در کشور بار دولت را کمتر و از سویی حاکمیت مردم را تقویت کنند. این راه هنوز هم هر چند ضعیف اما ادامه دارد.

موسوی تصریح کرد: با این که امروز بیش از 30سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته همواره احساس می‌کنیم خلاءهایی وجود دارد که همیشه ناقص پاسخ داده‌ شده است و اگر این خلاء نبود شاید به گونه‌ای دیگر انتخابات برگزار می‌شد و برنامه‌ریزی‌های بهتری صورت می‌گرفت.
موسوی خاطر نشان کرد:در حال حاضر کسی که وارد انتخابات می‌شود باید هزاران مشکل را بررسی و برنامه‌ریزی کند که اگر این خلاء نبود و مثل خیلی نقاط دنیا چند حزب قوی فعالیت داشتند از 3-4 سال قبل معلوم بود که کاندیدای احزاب کیست و چه برنامه‌هایی دارد؟ این کار شرایط انتخاب و برنامه‌ریزی کاندیداها را راحت‌تر می‌کرد.

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد زمینه مطلوب در آینده برای فعالیت قوی و تاثیرگذار احزاب در کشور اظهار داشت: سوالی که زیاد مطرح و از من پرسیده می‌شود این است که چرا 20 سال در عرصه سیاست نبودم؟ وقتی انقلاب پیروز شد و شرایطی به وجود آمد که مسئولیت‌هایی به من و افراد دیگر سپرده شدند، هیچ‌گاه در پست نخست‌وزیری و موقعیت دولت نبود که به این موضوع فکر نکنم که این جایگاه‌ها عاریتی است.

وی ادامه داد: به هر حال وقتی هم دوره فعالیت ما تمام شد و آقای هاشمی و دوره‌های بعدی آمدند در ذهنم این مسئله بود که بالاخره 8 سال دیگر افراد دیگر هم می‌آیند و این روند ادامه دارد. شاید تفاوت‌هایی در روش‌ها و سیاست‌ها وجود داشت اما مثل تمام جهان فکر می‌کردیم این وضعیت طبیعی است و تمام این سیاست‌ها در چار چوب منافع ملی قرار دارند .

موسوی تاکید کرد:ما انقلاب نکرده بودیم که یک فرد تا ابد‌ مسئولیت اداره دولت را داشته باشد و یا همیشه یک سیاست اعمال شود.طبیعی بود که افراد با تمایلات گوناگون مسئولیت دولت را به عهده بگیرند و هر دوره نسبت به دوره های قبلی تفاوت هایی داشته باشد و دلیل نداشت که از این تفاوت ها هراس داشته باشیم.

موسوی با اشاره به نمونه‌های خارجی این روند یادآوری کرد: اگر دقت و بررسی کنیم می‌بینیم استراتژی امنیت ملی آمریکا و تاکتیک‌های خارجی‌اش تقریبا در طول حرکت دولت‌ها با هر رییس جمهوری به مقدار زیادی ثابت و یکی بوده است و شاید چند درصد آنها تغییر می کند.

وی افزود: در سال 76 هم که آقای خاتمی آمد تصورم این بود که افراد فرهیخته‌ای در جامعه حضور دارند و ضرورت نداشت تصور کنم باید یک خط ویا یک فکر از گذشته تا ابد ادامه داده شود . در دوره بعد از آقای خاتمی هم همین تصور را داشتم و در دورنمای وسیع آینده، رفتن و آمدن افراد دارای گرایش مختلف را طبیعی می‌دانستم. ضمنا بنده به اندازه کافی در حاشیه، جلسات و مشورت‌ها فعالیت و شرکت داشتم.

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس با بیان دلیل اصلی حضورش در این انتخابات توضیح داد: هر دفعه بحث حضور در انتخابات مطرح می‌شد می‌گفتم « نه » اما امروز با لحاظ مسئولیت شرعی و اخلاقی خود می‌گویم «آری». اگر هم 8 ماه قبل این مسئله را عنوان می‌کردم موفق نمی‌شدم، چون باید برنامه‌ریزی می‌کردم. من با توجه به مشکلات در حال افزایش کشور و توانایی هایی که در خود سراغ داشتم این تصمیم را گرفتم.

این کاندیدای ریاست جمهوری دور دهم با بیان اینکه باید آرای خاموش را به عرصه بیاوریم ،اظهار داشت:اما این آرای خاموش تنها در میان قشر مرفه نیستند بلکه امروز جنوب شهری‌ها، فقرا و روستایی‌ها از رای قهر کرده‌اند. آنها رای خاموش هستند. موسوی گفت: در بحث اداره کشور ما با کمتر از 7 میلیارد دلار درآمد ارزی که حداقل 4 میلیارد آن صرف جنگ می‌شد کشور را توانستیم اداره کنیم نه به تنهایی بلکه با مدیرانی که بسیاری از آنها هم در دوره آقای هاشمی و هم آقای خاتمی حضور داشتند.

وی با اشاره به مشکلاتی که در سال های اخیر پیش آمده است گفت: در مقطع فعلی و در شرایطی که داریم ساختارهای تصمیم‌گیری مثل شوراها، سازمان برنامه‌ریزی تضعیف شده یا از هم پاشیده اند. باید کمک کرد این وضع اصلاح شود. امروز قانون‌گریزی یک روال و رویه شده است. در مجلس گفته می‌شود بیش از یک میلیارد به خزانه ریخته نشده اما دولت توجهی ندارد و آب از آب تکان نمی خورد. در این مملکت خیلی اتفاقات رخ داده که باید تامل کرد. واقعا چه اتفاقی است که عده ای فکر می کنند با یک گونی سیب زمینی و پول تو جیبی می توانند در شب انتخابات رای جمع کنند. آیا این تحقیر مردم نیست؟ آیا وقتی بیش از 98 درصد مردم به جمهوری اسلامی رای دادند به طمع بخشش چنین پول ها و امکاناتی به آنها بود؟چرا ما باید از استیصال و مشکلات مردم این استفاده را بکنیم؟

موسوی با تاکید بر این که اگر این قانون‌گریزی 8 سال ادامه پیدا کند چیزی برای مملکت باقی نمی‌ماند تصریح کرد: یکی از مهمترین اصولی که برای اجرای حقوق بشر توصیه می‌کنند این است که در یک جامعه قانون‌گریز حداقل قانون به شکل صوری هم که شده عمل شود اما متاسفانه همین مسئله هم در اینجا به هم خورده است.

وی افزود: یکی از مهمترین وظایف مجلس نظارت بر تصویب بودجه دولت است اما نگاه که می‌کنیم،شاهدیم روزبه‌روز اختیار مجلس در 2-3 سال اخیر برای نظارت و حساب‌کشی‌ها کم شده و مسئله به سمت تمرکز حساب‌ها به سمت 2-3 نفر تصمیم‌گیر رفته است که این شبیه سیستم های دوران های تاریخی گذشته است.

آخرین نخست وزیر جمهوری اسلامی با اشاره به این که به دنبال هوی و هوس وارد عرصه انتخابات نشده عنوان کرد: برنامه و شعارهای اقتصادی ما به تدریج معرفی خواهد شد و مطرح می‌گردد. البته باید بدانیم کشوری که به 270 میلیارد دلار هزینه‌کردن در 3-4 سال عادت کرده با نفت 30 -40 دلاری برای حل مشکلات تورم، بیکاری و ... برای رسیدن به نقطه ثبات اولیه که منجر به برنامه‌ریزی شود به زمان قابل ملاحظه ای نیاز دارد.

وی با یادآوری مشی اصلاح‌طلبی در عرصه اداره کشور ادامه داد: سند چشم‌انداز 20 ساله، حقوق و کرامت انسانی را به رسمیت شناحته که یکی از مظاهر آن رعایت آزادی انتخابات و بهبود کیفیت آن است. اگر این مسئله رعایت شود این زمینه‌ها محقق می‌شود. توجه به کرامت انسانی در رفع تبعیض‌های جنسیتی، تامین خواسته‌های جوانان و عرصه فرهنگ بسیار اهمیت دارد. در هر صورت بین اصلاح اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و قضایی تناقض نمی‌بینم.

موسوی در بخش دیگری از سخنان درباره ایجاد گفتمان سوم چنین گفت:آنچه بنده در این مدت عنوان کرده ام آن است که ضرورتی ندارد ما آزادی را در مقابل عدالت و یا پیشرفت رادر مقابل دین قرار دهیم.بنده از قدیم اعتقاد داشتم که رشد و شکوفاییی اقتصادی و تحرک در بخش تولید و استفاده از نیروی خلاق بخش خصوصی تعارضی با حمایت از قشرهای فرودست جامعه ندارد .

وی خاطرنشان کرد:بنده هیچگاه نتوانسته ام خود را قانع کنم که چگونه می توان از این اقشار ایثارگر در شرایط سخت انتظار فداکاری و دادن همه مال و فرزندانشان برای حفظ کشور و انقلاب اسلامی داشت و هنگامی‌که آن شرایط تمام شد آنها را فراموش کرد. این جز آن است که جوشش فضیلتهای اخلاقی و ارزشهایی که موجب بقای کشور و انقلاب است از میان این اقشار بوده است؟ این اعتقاد همیشه بنده بوده و آنرا بیان کرده ام و به نظر من می توان بسیاری از خواسته هایی که متعارض به نظر می رسد را با همدیگر جمع کرد و نتایج بسیار خوبی از آنها گرفت .

گفتنی است در این دیدار مسئولان تشکل‌های عضو شورای هماهنگیبه طرح دیدگاه و مواضع تشکل خود نسبت به انتخابات پیش رو پرداختند. مباحثی همچون نقش نخبگان جامعه در استان‌های سراسر کشور نسبت به افزایش مشارکت انتخاباتی، مسئولیت رسانه‌ها و صداوسیما در قبال انتخابات ریاست جمهوری در معرفی شخصیت و برنامه مهندس موسوی و رویکرد گروه‌های این شورا به برنامه‌های ستاد انتخاباتی وی در این جلسه مطرح شد.

  



  • کلمات کلیدی :
  •  نوشته شده توسط فرز ها در سه شنبه 88/2/8 و ساعت 6:48 عصر | نظرات دیگران()
     لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    مردم انتخاباتی میآفرینند که دشمن را خشمگین کند
    تصاویری از احمدی نژاد
    فرزندان احمدینژاد چای ریاستجمهوری را نمیخورند
    مردم انتخاباتی میآفرینند که دشمن را خشمگین کند
    میر حسین امیدوار می باشد که ...
    آلبوم جدید و فوق العاده زیبای بنیامین بهادری با نام 88
    [عناوین آرشیوشده]

    بالا

    طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

    بالا